Päämerkki Mammutti

Sydänmerkki Luolakarhu

1.9. - 23.9.

 

Mammutti%20karhu%20pieni.jpg

Tyylikäs, omahyväinen, herkkä, pikkutarkka, tavoitehakuinen ja sisukas omaisuudenvartija

Mammuttia kiinnostaa ihan yleisesti kaikki mahdollinen taivaan ja maan väliltä. Myös nekin asiat, mitkä eivät kuuluisi hänelle millään muotoa. Mikään asia ei ole liian mitätön tutkittavaksi, hänen tiedonjanonsa on kerrassaan loppumaton. Varsinkin tämä mammutti voi antaa yksityiskohtaisia neuvoja vaikka syvänmeren sukeltamisessa, vaikka ei olisi koskaan nähnytkään merta.

Alkusyksyn mammutti, luolakarhu sydänmerkkinään, on melkoinen omaisuudenvartija. Hän ei ole ihan niin innokas luomaan ympärilleen draamaa kuin muut syksynhaltijat, mutta rakastaa silti katsoa sellaista viihteenä. Hän on hyvin laatutietoinen ja pikkutarkka, hänen ulkoinen olemuksensa on tyylikäs. Hän pitää tarkasti kiinni oikeuksistaan ja on valmis nostamaan pienistäkin asioista metelin, jos huomaa tulleensa hyväksikäytetyksi. Hän voi kantaa kaunaa pitkään, mutta harvemmin ryhtyy varsinaisiin spontaaneihin kostoiskuihin. Hänen moraalikäsityksensä on sellaiseen kenties liian korkea. Mielessään hän tuomaroi kyllä kaiken järjestellen ympärillään olevan maailman erilaisiin lokeroihin ja omaan arvojärjestykseensä.

Pohjimmiltaan hän on lämminsydäminen, vaikka vaikuttaakin viielän etäiseltä.Herkästi haavoittuva sielu kasvattaa jo pienestä pitäen kovempaa kuorta ylleen. Hän on hieman omistushaluinen ja haluaa olla hyvin perillä läheistensä tekemisistä, pienet mustasukkaisuuden kuohahdukset pihahtavat herkästi ilmoille tämän tästä. Hän hermostuu pienistä vastoinkäymisistä ollen kuitenkin viielän tyyni joutuessaan keskelle katastrofia.

Liian lähelle tunkeutuvat ystävät voivat tuntua hänestä ahdistavilta, hän on hirvittävän tarkka omasta yksityisyydestään. Mutta itse hän pitää jokaista lauman jäsentä hyvin tarkasti silmällä, selittäen syyksi vain halunsa pitää asiat järjestyksessä. Usein hän ottaa tehtäväkseen muiden asioiden hoitamisen, mikä sopii heille mainiosti. Tälle syksynhaltijalle voikin luottaa monenlaiset tarkkuutta ja huolellisuutta vaativat tehtävät. Joka menee sekoittamaan hänen hyväksi kokemiaan rutiinejaan, saa osakseen pihisevän kiukunpuuskan.

 

Salma Hayek, Princess Märtha-Louise, Hugh Grant, Darren E. Burrows