cave%20bear%20cave%20bear%20blog.jpg

 

Päämerkki Luolakarhu

Sydänmerkki Villasarvikuono

24.12. - 16.1.

Boheemi, henkinen, luova, tunteellinen, mielivaltainen, herkkävaistoinen, seikkailunhaluinen tutkimusmatkaaja

Omien tunteiden tukahduttaminen kävisi tälle karhulle liian raskaaksi, ellei hänellä olisi vastapainona erinäisiä tapoja purkaa myrskyisää energiaansa. Hyvin henkisenä olentona hän etsii voimakkaita tunne-elämyksiä, joten boheemi elämänkatsomus ja fyysinen voimakkuus tekeekin hänestä ympäristölleen valtaisan haasteen; itse tämä otus kun ei tajua olevansa ympäristöään varpaillaan pitävä, kävelevä katapultti. Mullistavat luonnonvoimat inspiroivat häntä enemmän kuin sensaatiomaiset keksinnöt. Joskus hän säpsähtää havaitessaan olevansa haavoittuvainen elävä olento, mielikuvituksen siivin lentäminen kun vie hänet toisinaan todella tukaliin tilanteisiin. Elämän ollessa jatkuvaa pientä uhkapeliä kohtalon kanssa, sisimpien tuntemusten patoaminen kovin pitkäksi aikaa voi tulla tavaksi. Ne ryöpsähtävät esiin hirvittävänä laavapurkauksena, ja jälkikin on sen näköistä. Tuhojen korjaaminen voikin viedä aikaa. Koska hän ei tarkoita pahaa, hän kärsii itsekin suuresti muiden mukana.

Peitelläkseen herkkyyttään ja yllättävän hellämielistä vakavamielisyyttään, tämä kaamoksen soturi heittäytyy vitsikkääksi aina tilaisuuden tullen. Vauhdikkaassakin menossa hän aistii asioiden tilan, muttei välttämättä reagoi niihin niiden vaatimalla tavalla. Enempiä ajattelematta hän antaa vaistonsa viedä, ei järjen. Tämä tekee hänestä originellin persoonan, eikä aika hänen kanssaan voi käydä ainakaan pitkäveteiseksi. Villasarvikuono sydänmerkkinään tekee hänestä paitsi spontaanin, myös erakkoluontoisen. Halu rauhassa keskittyä mielensä uumenista tulvivien visioiden työstämiseen saa hänet usein vetäytymään omaan hiljaisuuteensa. Juhlien järjestäjät voivatkin menettää aina niin vaihtelua mukanaan tuovan, mieluisan vieraan pitkiksi ajoiksi.

Talven luolakarhuista hän on se, jota kiinnostaa vähiten raha ja asema - ja niiden mukanaan tuoma ylellisyys. Hovietiketin noudattaminen ei yksinkertaisesti istu tämän talvenkuninkaan pirtaan, joten tutkimusmatkaajana hän soveltuisikin paremmin laivan kapteeniksi. Kaikkitietävänä tornadona hänen toiveensa kuulostavatkin pikemminkin komennoilta, niinpä lähipiirin kärsivällisyys voi joutua koetukselle.